درمان اختلالات خواب با روش های جدید

خواب یک فرایند عجیب و خارق العاده ای است که در ذهن انسان رخ می دهد و باعث آرام شدن بسیاری از اعضای بدن می گردد. انسان به مدت 8 ساعت خواب در شبانه روز احتیاج دارد تا بتواند انرژی از دست رفته خود را بازیابی کند. بسیاری از افراد از اختلالات خواب رنج می برند که همین باعث شده است تا دچار بیماریهای گوناگونی شوند.

درمان اختلالات خواب

اختلالات خواب

اختلالات خواب به مجموعه ای از بیماری ها گفته می شود که باعث می گردند تا فرد خواب خوبی نداشته باشد و خواب وی دچار اختلال و بی نظمی گردد. افرادی که اختلال خواب دارند در زندگی روزمره و فعالیت های خود دچار مشکل می شوند. با توجه به اهمیت خواب در زندگی انسان و ارتباط آن با سلامتی فکری و جسمی، افرادی که دچار اختلالات خواب هستند باید نسبت به درمان آن اقدام کنند تا بتوانند خواب سالمی داشته باشند.


در کلینیک خواب اورا اسلیپ با دکتر فریبا معینی پور متخصص اختلالات خواب “عضو آکادمی و طب خواب اروپا و استاد دانشگاه اُمئو سوئد” کنار شما هستیم تا یک به یک اختلالات خواب را شناسایی کنیم و با با جدید ترین روش های روز دنیا بدون جراحی، درد و خون ریزی آنها را درمان کنیم پس از پایان درمان شما بدون داشتن عوارض جانبی جراحی ها خواب باکیفیت و راحتی خواهید داشت. برای دریافت نوبت و مشاوره می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تمامی این اختلالات با روش های جدید و استاندارد جهانی قابل درمان است. در ادامه در مورد اختلالات خواب را بیشتر برسی کرده ایم


انواع اختلال خواب

اختلال خواب یک نوع بیماری است که به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود که هریک از آنها دارای علائم و نشانه های متفاوتی هستند. از طریق شناسایی نشانه های اختلالات خواب می توانیم به علت آن نیز پی ببریم و راه درمان مناسب و موثری را پیدا کنیم. در ادامه به معرفی انواع اختلال خواب مثل آپنه خواب، خروپف و بی خوابی می پردازیم تا بیشتر با آنها آشنا شویم و شناسایی انواع مختلف آن به ما کمک می کند تا را های درمانی موثری را برای آن پیدا کنیم.

  • آپنه خوب
  • بی خوابی
  • خروپف
  • ناهنجاری خواب
  • فلج خواب
  • سندروم پای بی قرار
  • اختلالات دوره ای اندام
  • اختلالات ریتم شبانه روزی خواب
  • حمله خواب
  • سندروم خستگی مزمن
  • فیبرومیالژی
  • جت‌ زدگی (پرواز زدگی)
  • اختلال عاطفی-فصلی یا SAD
آپنه خواب درمان اختلالات خواب

آپنه خواب

آپنه خواب که در انگلیسی به آن Sleep apnea گفته می شود یک نوع اختلال خواب محسوب می گردد که فرد در خواب دچار وقفه های تنفسی می گردد و این وقفه ها بصورت چندین مرتبه برای فرد پیش می آید. این نوع اختلال شاید به تنهایی مشکل خاصی به نظر نرسد ولی به مرور زمان می تواند باعث بروز بیماری های خطرناک در فرد شود.

آپنه انسدادی خواب

این نوع از آپنه خواب به دلیل فعالیت ناقص دیافراگم و عضلات تنفسی بوجود می آید. فعالیت این دو عضو به دلایل خاصی ناقص اجرا می شوند.

در این اختلال مجراهایی که وظیفه رساندن هوا به بدن را دارند وظیفه خود را به خوبی انجام نمی دهند و هوای ناکافی وارد بدن می کنند. در این نوع از آپنه خواب، تنفس بصورت عمیق صورت نمی گیرد و حتی ممکن است چندین مرتبه در خواب متوقف شود.

این آپنه باعث ایجاد خرناس در خواب می گردد و همچنین با توقف هایی که در اکسیژن رسانی بوجود می آورد، باعث می گردد تا اکسیژن کافی به قلب نرسد و فعالیت قلب را نامنظم کند.

آپنه مرکزی خواب

دلیل این نوع از آپنه، فعالیت ناقص مغز است. در این حالت مغز انسان به اعضایی که وظیفه نفس کشیدن را بر عهده دارند فرمانی صادر نمی کند که همین امر باعث می گردد که در طول خواب، اکسیژن رسانی به خوبی در بدن انجام نشود. افرادی که به دلایل خاص، دچار آسیب های مغزی شده اند دچار این نوع از آپنه خواب می شوند.

برای درمان آپنه خواب با روش بدون درد و جراحی (دیوایس دهانی) با ما در تماس باشید.

کم خوابی

کم خوابی نیز از جمله اختلالات خواب محسوب می گردد که بسیاری از افراد دچار آن می شوند. کم خوابی دلایل مختلفی، همچون مصرف داروهای خاص، داشتن افسردگی، تغییر شیفت کاری و هیجان شدید دارد که منجر به کم خوابی های مکرر در طول شبانه روز می شود.

روش درمان کم خوابی

برای درمان کم خوابی بهتر است تا رژیم غذایی افراد تغییر کرده و از مصرف غذاهای پر چرب پرهیز کنند. افرادی که به کم خوابی مبتلا هستند باید زمان خواب خود را تنظیم کنند و در ساعت مشخصی به رختخواب بروند و سعی کنند فکر و ذهن خود را از مسائل بی ارزش خالی کنند و با خاطر آسوده و ریلکس خواب آرام داشته باشند.

خروپف

درمان اختلالات خواب خروپف

خروپف نیز از جمله اختلالات خواب محسوب می شود که بسیاری از افراد به آن دچار می گردند. پزشکان دلیل خروپف را نقص و بیماری در قسمت عضلات گلو و زبان می دانند. فردی که وارد رختخواب می شود و به خواب فرو میرود بعد از چند دقیقه که از خواب وی می گذرد، عضلات گلو وی به هم فشرده شده و راه تنفس وی را تنگ می کند.

این امر باعث می شود تا به این عضلات، فشاری در جهت تامین اکسیژن وارد گردد و بر اثر آن این قسمت ها شروع به لرزش می نمایند و صدای خشن خروپف را تولید می کند. در بیشتر حالات نیز مشکلات در سینوس ها باعث می گردد تا فرد خروپف کند.

خطرات خروپف

افرادی که به خروپف مبتلا هستند، خطرات زیادی آنها را تهدید می کند. مشکلات قلبی، تنفسی، مرگ زود رس و مشکلات عضلانی از خطراتی است که خروپف برای فرد بیمار ایجاد می کند.

تشخیص و درمان خروپف

به افرادی که نزد ما مراجعه می کنند و از مشکل خروپف خود شکایت دارند، روش درمانی مخصوصی را پیشنهاد می دهیم تا از طریق آن بتوانند مشکلات این قبیل افراد را حل کنیم. استفاده از اتاق مطالعه خواب به این گونه از افراد پیشنهاد می شود.

در این اتاق تکنسین کاربلدی حضور دارد که در طول یک خواب شبانه علائم حیاتی بیمار مثل علائم تنفسی، ضربان قلب، حرکات چشم و مجراهای تنفسی وی مورد آزمایش و مطالعه قرار می دهد تا علت خروپف وی تشخیص داده شود و راه مناسبی برای درمان خروپف پیدا گردد.

در مرکز تخصصی درمان اختلالات خواب اورا اسلیپ این تست بصورت کاملا حرفه ای با دستگاه های کاملا استاندارد انجام می شود تا بهترین نتیجه اخذ شود.

ناهنجاری خواب

ناهنجاری در خواب به اختلالی گفته می شود که در آن رفتارهای غیرطبیعی در فرد موقع خواب بروز می کند. این رفتارها شامل خواب گردی، خوردن مواد غذایی در نصفه شب، سکس در خواب، مشکل حرکت چشم در خواب و ترشحات در خواب است.

روش های درمان ناهنجاری خواب

برای آن که این مشکلات را بتوان درمان کرد باید اول دلیل این مشکل را یافت. مثلا اگر دارویی مصرف می کنیم که این مشکل را ایجاد کرده است باید مصرفش متوقف شود. حتی در حالت خواب گردی باید روی در یا پنجره ها قفل و هشدار قرار داد. اما بهترین روش درمان مشاوره است. ما در اورا اسلیپ می توانیم برای مشاوره به شما کمک کنیم.

فلج خواب

بختک یا فلج خواب حالتی است که فرد از خواب بیدار می شود ولی نمی تواند حرکتی کند. در واقع حالتی است که بدن مانند یک فلج به کلی بی حرکت است اما انسان بیدار می باشد. برای بسیاری از مردم این حالت ترسناک است اما برخی نیز می دانند که این حالت بزودی رفع می شود.

متخصصان خواب اینطور توضیح می دهند که فلج خواب حالتی است که مغز یا کامل بیدار می شود یا کامل می خوابد. برای همین انسان حالت فلج بودن دارد. بین 25 تا 40 درصد از افراد حتما فلج خواب را تجربه کرده اند و به دنبال روش درمان آن هستند.

روش درمان فلج خواب

بیشتر محققان فلج خوب را طبیعی بیان می کنند که نیاز به درمان ندارد. با این حال اگر می خواهید از آن خلاص شوید ابتدا باید دلیل ایجاد فلج خواب در خود را بیابید. بیشتر خوابیدن هم به شما در خلاصی از این وضعیت کمک می کند.

سندروم پای بی قرار

درمان اختلالات خواب سندرم پای بی قرار

سندروم عضله بی قرار که به پای بی قرار نیز مشهور است یک نوع اختلال عصبی حرکتی می باشد. شخص مبتلا به این سندروم درد، سوزش یا حتی سوختگی در پای خود احساس می کند. زمانی که فرد خواب است این درد و سوزش ممکن است او را از خوابی بیدار کند یا خواب عمیقش را مختل نماید.

از عوامل ایجاد سندروم پای بی قرار می توان به کمبود آهن در بدن، بارداری و وضع حمل، اضافه وزن و چاقی، مصرف دارو یا مواد مخدر اشاره کرد که باعث اختلال در خواب می شود. با وجود چنین مولفه هایی شما نمی توانید خواب خوب و کافی را تجربه کنید و باید به دنبال راه های درمان آن باشید.

روش درمان سندروم پاهای بی قرار

اگر عامل ایجاد سندروم پای بی قرار یا RLS کمبود آهن باشد، مصرف قرص آهن یا رژیم غذایی برای جذب آهن مناسب است. همچنین چاقی یا اضافه وزن نیز با ورزش کردن می تواند سندروم پای شما را برطرف کند. پیاده روی، حرکات کششی یا ماساژ نیز در تسکین درد سندروم پای بی قرار موثر است.

بهترین روش درمان مصرف داروهایی نظیر دوپامین و داروهای ضد تشنجی می باشد که باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود.

اختلالات دوره ای اندام

حرکت اندامی در خواب نیز یک اختلال است که به آن اختلال دوره ای حرکت اندام یا PLMS می گویند. این اختلال در واقع حرکت های ناگهانی دست یا پا در خواب است که باعث بیدار شدن فرد می شود. در مواقعی نیز فرد بیدار نمی شود و فقط اطرافیان او متوجه حرکاتش می شوند.

اختلال حرکت اندامی در طول شب ممکن است چند بار روی دهد و در بیشتر مواقع خواب عمیق را انسان می گیرد. برای همین نیاز به بررسی دارد. محققان وقوع این اختلال را در انسان به دلایل زیادی ربط می دهند اما اکثرشان معتقدند که این اختلال با سیستم عصبی انسان ارتباط دارد.

روش درمان اختلالات دوره ای اندام حرکتی

برای درمان این اختلال دانستن علت آن ضروری است. گاهی مصرف کافئین یا استرس زیاد باعث می شود تا اندام ها در خواب حرکت کنند و گاهی نیز مصرف دارو باعث بروز این اختلال می شود. OSA یا همان آپنه انسدادی خواب نیز می تواند به اختلال حرکت دوره ای اندام بیانجامد. وقتی عوامل را بدانید روش های درمان بهتری می توانید پیدا کنید.

اختلالات ریتم شبانه روزی خواب

درمان اختلالات خواب اختلالات ریتم شبانه روزی خواب

خواب انسان دارای یک ریتم شبانه روزی است. ما شب ها می خوابیم و روزها بیداریم. اگر در نوع خواب خود این ریتم را ندارید و علت را نمی دانید باید به شما بگوییم که شما دچار اختلال ریتم شبانه روزی در خواب خود هستید. این اختلال به دلایل مختلفی نظیر تاریکی در روز یا روشنایی در شب، ساعت کاری در شیف شب، بالا رفتن سن، نابینایی انسان، پرواز زندگی یا تغییر شغل، سندروم خواب عقب افتاده یا خواب جلو رفته اتفاق می افتد. بیشتر این تغییرات ممکن است موقتی باشد و ریتم خواب شبانه شما دوباره به حالت عادی برگردد.

اگر بصورت دائم دچار اختلال در ریتم شبانه روزی خواب هستید بهتر است بدانید که ساعت بیولوژیکی بدن شما با ساعت بیرونی هماهنگ نیست و برای همین در طول شب بی خواب شده و در طول روز خواب آلودگی به سراغ تان می آید.

درمان اختلال در ریتم شبانه روزی خواب

برای این که بتوان به یک ریتم درست در شبانه روز برای خواب رسید ابتدا باید مشکل خواب خود را با تنظیم ساعت خواب برطرف کنید. اگر مشکل از سن بالا باشد نیز تنظیم ساعت خواب می تواند کمک کند. با این حال بهتر است به پزشک متخصص خواب مثل دکتر فریبا معینی پور مراجعه کنید و تحت درمان جدیدترین متد های پزشکی قرار بگیرید.

حمله خواب

حمله خواب یا خواب آلودگی شدید در طول روز به حالتی گفته می شود که فرد یکدفعه به خواب می رود. به این صورت که دارد رانندگی می کند اما به یکباره می خوابد. این حالت بسیار خطرناک است و در مواردی برای فرد خطرآفرین می باشد. برای آن که متوجه شوید دچار چنین مشکلی هستید حتما از نزدیکان خود بخواهید تا شما را در طول روز بررسی کنند. اگر علائمی از این قبیل دارید باید به فکر درمان آن باشید.

علائم حمله خواب شامل کاتاپلکسی یا خشک شدن، فلج خواب و یا توهم است. در واقع با این علائم شما متوجه می شوید که مبتلا به عارضه حمله خواب هستید. اگر پاهایتان به یکباره خشک می شود و شل می شوید( کاتاپلکسی) باید یادتان باشد که در مواقعی که کاری با تمرکز بالا دارید حتما از آن دور شوید. مثلا رانندگی برای شما بسیار خطر آفرین است.

وهم و خیال نیز از نشانه های حمله خواب است. فردی که در بیداری دچار توهم می شود و رویا می بیند در واقع مبتلا به حمله خواب است. این وهم و خیال تمرکز را از انسان می گیرد و مغز برای مدتی رویا می بافد. فلج خواب نیز مربوط به حمله خواب است و زمانی روی می دهد که یا مغز بیدار و بدن خواب است یا این که مغز خواب و بدن بیدار می شود.

روش درمان حمله خواب

برای درمان حمله خواب باید به عامل ایجاد آن دقت کافی شود. بیشتر حمله های خواب مربوط به خستگی مزمن است که بدن بدون دلیل دچار خستگی می شود. مصرف داروهایی که خواب را در طول روز کاهش می دهند یا به خواب شب کمک می کنند، در درمان حمله خوب می تواند تاثیر گذار باشد. مصرف سدیم اکسیبات برای بهبود کیفیت خواب مناسب است اما بدون مصرف پزشک مجاز نیست.

بهترین کار برای درمان حمله خواب آن است که با مراجعه به پزشک مختصص و تست های مخصوص این اختلال بررسی شود. بعد از بررسی باید با روش های درمانی موثر به درمان قطعی آن پرداخت. برای اطمینان بیشتر می توانید به کلینیک درمانی اورا اسلیپ مراجعه نمایید و اختلالات مربوط به حمله خواب را شناسایی کنید. همچنین این مرکز می تواند به شما در درمان علل حمله خواب نیز کمک کند.

نتیجه گیری

اختلالات خواب از جمله بیماری هایی محسوب می گردد که افراد زیادی به آن مواجه هستند. انواع مختلفی از اختلالات خواب وجود دارد که باعث می شود فرد مبتلا خواب سالمی را در طول شبانه روز تجربه نکند. آپنه خواب، بی خوابی و خروپف از جمله اختلالات خواب محسوب می گردند.

برخی از بیماری ها نظیر سندروم خستگی مزمن نیز از اختلالاتی محسوب می شود که ناشی از بی خوابی است. همچنین فیبرومیالژی به چند اختلال خواب با هم می گویند که هر کدام باید بصورت جدا درمان شود. روش های درمانی مختلفی برای هریک از این اختلالات وجود دارد که با تشخیص پزشک معالج در کلینیک خواب اورا اسلیپ می توان روش های درمانی موثری را برای آنها پیدا کرد.

در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید
سوالات متداول
آیا خواب در فضای تاریک بهتر است یا در فضای پر نور؟
مسلما خواب در فضای تاریک برای بدن بهتر است. زیرا در این فضا، تاریکی خود یکی از عوامل ایجاد خواب آلودگی است.
چطور در محیط کار خواب آلوده نشویم؟
استفاده از نور و پنجره برای رسیدن هوای تازه باعث شادابی می شود. این عمل خواب آلودگی را دور می کند.
آیا خوابیدن در روز مضر است؟
خوابیدن در روز اگر شب کم خوابیده باشید، اشکالی ندارد اما بهتر است در طول شب 8 ساعت بخوابید. این خواب بخاطر سکوت و تاریکی شب بهتر به ریکاوری بدن کمک می کند.
آپنه خواب در چه سنی شایع است؟
آپنه خواب در سنین بالای 40 سال شایع است. البته در سنین پایین تر نیز بخاطر اضافه وزن ممکن است ایجاد شود.
بهترین روش درمان خروپف چیست؟
بهترین روش درمان برای اختلال خروپف، دیواس دهانی است. این وسیله بخاطر استفاده راحت و ضد حساسیت بودن مطمئن ترین راه درمان خروپف می باشد.