درمان خروپف با جدید ترین روش؛ بدون جراحی و درد

درمان خروپف به شیوه مدرن

خروپف یا خرخر کردن یک عمل شایع در خواب است که برخی از مردم به آن دچار هستند. خروپف از واژه انگلیسی Snoring به معنی صدای بلند و خشن در هنگام خواب است. این اتفاق زمانی روی می دهد که عضلات پشت زبان برای مجازی تنفسی، دچار شلی و ضعف هستند. گاهی بافت های اضافی این مجاری نیز باعث خروپف می شود. باید گفت فقط ضعف یا بافت های اضافی عامل ایجاد خروپف نیستند و گاهی بیماری هایی نظیر سرماخوردگی بصورت موقت باعث آن می شوند. معمولا خروپف در مواردی خود فرد را از خواب بیدار می کند اما بیشتر موجب اذیت همسر یا کسانی که در نزدیکی فرد می خوابند می شود.

دلایل بروز خروپف

درمان خروپف با جدید ترین روش؛ بدون جراحی و درد

خروپف به دلایل زیادی بروز می کند و بخاطر آن است که بدن در حالتی نرمالی نیست. معمولا در مردان بیشتر از زنان خروپف وجود دارد و از سن 40 به بالا امکان این که خروپف کنید هست. اما در زنان نیز خروپف وجود دارد و بیشتر در زمان بارداری یا بعد از سن یائسگی اتفاق می افتد.

این عوامل می تواند به دلیل طبیعی یا مادرزادی یا اتفاقاتی باشد که در زندگی برای فرد افتاده است. عوامل ژنتیکی که باعث تغییر شکل ساختار اصلی فک و زبان است می تواند از دلایل خروپف باشد.


در کلینیک خواب اورا اسلیپ با دکتر فریبا معینی پور متخصص اختلالات خواب “عضو آکادمی و طب خواب اروپا و استاد دانشگاه اُمئو سوئد” کنار شما هستیم تا یک به یک دلایل خروپف را شناسایی کنیم و با با جدید ترین روش های روز دنیا بدون جراحی، درد و خون ریزی آنها را درمان کنیم.

پس از پایان درمان شما بدون داشتن عوارض جانبی جراحی ها خواب باکیفیت و راحتی خواهید داشت. برای دریافت نوبت و مشاوره می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تمامی این اختلالات با روش های جدید و استاندارد جهانی قابل درمان است.در زیر به مهمترین دلایل بروز خروپف و انواع روش های درمان آن اشاره می کنیم.


شل یا ضعف در ماهیچه های دهان

همانطور که می دانید وظیفه تنفس بر عهده دهان و بینی است. اگر ماهیچه های دهان دچار شلی یا ضعف شوند با حرکت هوا به صدا در می آیند. معمولا ضعف این ماهیچه ها با اعتیاد به مواد الکلی یا داروهای خواب آور اتفاق می افتد و عملکرد شان را مختل می کند. این اختلال در زمان خواب و حرکت زبان به سمت عقب، ورودی هوا را نمی تواند کنترل کند و به سمت داخل کشیده می شود. در چنین حالتی فرد دچار خروپف می شود.

مسدود شدن مجاری تنفسی

مجاری تنفسی انسان گاها بر اثر سرماخوردگی یا آلرژی ها و عفونت های سینوسی، مسدود می شود. با این اتفاق دستگاه تنفس انسان با دشواری هوا را وارد گلو و حلق می کند. بافت نرم گلو با کشش زیاد موجب خروپف می شود. البته این اتفاق بیشتر موقتی بوده و راه درمان ساده آن رفع سرماخوردگی یا آلرژی و عفونت های سینوسی است.

مشکل در گردن، بینی یا دیواره بینی

گاهی مسدود شدن مجاری تنفسی بخاطر بیماری های موقتی نیست و اشکالاتی در بینی یا دیواره آن قرار دارد. مثلا تجمع چربی در گردن، انحراف بینی یا پولیپ آن، زبان بزرگ، احتقان بینی و برخی اشکالات که بصورت مادرزادی یا بر اثر اتفاقاتی در بدن ایجاد شده است می تواند سبب خروپف شود.

جدیدترین درمان خروپف

خروپف به عنوان یک اختلال آزار دهنده شناخته می شود که زندگی بسیاری از افراد را تحت الشعاع خودش قرار داده است. شاید در نگاه اول نقص در بینی و گلو را دلیل اصلی ایجاد خروپف بدانید، در صورتی که اینطور نیست و دلایل پیچیده دیگری نیز دارد.

اضافه وزن و کشیدن سیگار را یکی از دلایل اصلی خروپف در بدن زنان و مردان می دانند. روش های قدیمی به دلیل ناکار آمدی و عوارضی که دارند دیگر استفاده نمی شوند و جای خود را به شیوه های جدید درمانی داده اند.

دیوایس دهانی یکی از جدیدترین و کارآمدترین روش های برای درمان خروپف شناخته می شود. با استفاده از این وسیله دیگر خیالتان از بابت جراحی و دردسرهای بعد از جراحی راحت است و بلافاصله بعد از استفاد خروپف شما درمان می شود.

عوامل تشدید خروپف

برخی از عوامل به افزایش خروپف کمک می کند. این عوامل می تواند ریشه های متعددی داشته باشد اما با شناخت و کنترل آنها می توان تا حد زیادی از مقدار خروپف کاست. باید بدانید که خروپف در زنان و مردان وجود دارد اما در مردان شایع تر است. همچنین در سنین بالا این اتفاق بیشتر می افتد. عوامل تشدید خروپف شامل:

  • چاقی و اضافه وزن
  • ابتلا به بیماری های تنفسی نظیر آسم
  • استفاده از بالش بسیار نرم و بزرگ هنگام خواب
  • مصرف سیگار و مشروبات الکلی
  • مصرف داروهای خاص به ویژه خواب آور
  • خوابیدن به پشت و طاقباز

برای درمان خروپف به چه دکتری مراجعه کنیم

برای درمان خروپف، ممکن است مراکز درمانی مختلفی را برایتان پیشنهاد بدهند؛ ولی از بین آنها باید معتبر ترین مرکز درمان اختلالات خواب را انتخاب کنید.

بهتر است برای درمان خروپف به دکتر متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید. متخصص اختلالات خواب با انجام آزمایش خواب و اندازه گیری میزان اکسیژن خون بیمار در هنگام خواب، به علت ایجاد خروپف پی می برد.

در مرکز درمانی ما (اورا اسلیپ) دکتر فریبا معنی پور از متخصصان با تجربه خواب حضور دارند.

روش های درمان خروپف

درمان خروپف با جدید ترین روش؛ بدون جراحی و درد

برای درمان خروپف روش های زیادی وجود دارد که برخی از آنها هزینه ای ندارد. البته برخی مشکلات در بدن که سبب بروز خروپف هستند به باید توسط پزشک درمان شود اما اگر خروپف شما شدید نیست شاید بتوان با روش های کم هزینه تر آن را درمان کرد.

روش درمان خروپف خانگی

در زیر روش هایی را که می توان خروپف را کاهش داد یا آن را برطرف کرد و بسیار راحت است بیان می کنیم.

استفاده از بالش بلندتر

اگر بالش شما ارتفاع مناسبی نداشته باشد می تواند از دلایل خروپف باشد. ساده ترین راه این است که بالش خود را کمی بلند کنید. با این روش سر شما بالاتر از بدن قرار می گیرد و می توانید راحت تر نفس بکشید. راحت نفس کشیدن باعث کاهش خروپف می شود. در حالت عادی باید بدن کمی پایین تر از سر باشد تا دهان و فک را به جلو هل داده و وقفه تنفس را کم کند.

به پهلو خوابیدن

شاید باورتان نشود ولی خوابیدن به پهلو در بسیاری موارد توانسته است خروپف را کاهش دهد. در این حالت سر انسان فشار کمتری از طرف بدن تحمل می کند و گلو بهتر می تواند هوا را به ریه ها برساند. هرچه مسیر تنفس بهتر باشد خروپف کمتر می شود.

خالی کردن مخاط بینی

معمولا مخاطی که در بینی ما وجو دارد باعث می شود تا در موقع خواب نتوانیم از طریق بینی خوب تنفس کنیم. برای همین قبل از خوب حتما این مخاط را پاک کرده تا به تنفس خود کمک کنید.

مرطوب نگه داشتن هوای اتاق

هوای اتاق باید همیشه مرطوب باشد. هوای خشک سبب متورم شدن بینی می شود زیرا غشا و گلو را تحریک می کند. بهتر است یک دستگاه بخور همیشه در اتاق خود استفاده کنید.

درمان پزشکی خروپف

اگر در ایران هستید برای آن که خروپف را درمان کنید می توانید به کلینیک آپنه خواب در تهران مراجعه نمایید. در این مرکز متخصص گوش و حق و بینی بصورت جداگانه شما را بررسی می کند تا بهترین روش را برای درمان شما انتخاب کند.

استفاده از دیوایس دهانی

درمان خروپف با جدید ترین روش؛ بدون جراحی و درد

دیوایس دهانی یک وسیله برای کمک به دهان ، زبان و کام نرم است که آن را ثابت نگه می دارد تا مجاری تنفسی شما در خواب باز بماند. در کلینیک خواب اورا اسلیپ این دیوایس دهانی طبق فرم دهان و دندان هر فرد طراحی و ساخته می شود

استفاده از پروتزهای پالاتال

در این روش به درون کام بیمار موادی از پلی استر تزریق شده و باعث می شود تا کام فرد سفت شود. با سفت شدن کام دیگر عضلات این بخش موقع خواب صدا نمی دهند و صدای خروپف کم می شود.

استفاده از CPAP

این دستگاه یک ماسک و پمپ هوا است. برای آن که خروپف را درمان کنند با این دستگاه جریان هوای خفیفی را وارد مجری تنفسی می کنند و خروپف درمان می شود.

جراحی

جراحی آخرین روشی است که برای درمان خروپف پیشنهاد می شود. در این روش زبان کوچک را برمی دارند یا کام نرم را لیرز می کنند. روش های جراحی جز پر خطر ترین روش درمان خروپف محسوب می شود و امکان برگشت بیماری وحود دارد

درمان خروپف در طب سنتی و گیاهان دارویی

درمان خروپف در طب سنتی و گیاهان دارویی

امروزه طب سنتی و گیاهی به عنوان یک روش درمانی مفید و کارآمد، پذیرفته شده است و بسیاری از مردم بصورت گسترده از آن استفاده می کنند. .

این روش درمانی بصورت موازی با سایر شیوه های پزشکی دنبال می شود. با وجود اینکه طب سنتی، نتیجه مثبت خود را در درمان خروپف نشان داده است.

ولی با این وجود، در صورتی که تاثیر مثبتی از آن را مشاهده نکردید، بهتر است تا به یک متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید تا شیوه های پزشکی را برایتان تجویز کند.

در ادامه به رایج ترین شیوه های در طب سنتی می پردازیم.

درمان خروپف با عسل

این جمله را احتمالاً شنیده اید که می گویند عسل برای هر دردی درمان است؛ عسل با خاصیت ضد عفونی کننده و ضد التهابی که دارد، می تواند میزان تورم در راه تنفس را کاهش بدهد و نفسی نرمال و طبیعی را به هنگام خواب برایتان به ارمغان آورد.

گلوی متورم در مقایسه با یک گلوی سالم، از قطر کمتری برخوردار است؛ همین قطر کم باعث می شود تا مسیر عبور هوا تنگ تر شود و اکسیژن کمتری به بدن برسد.

عسل تاثیر شگرفی در بهبود این تورم دارد و علاوه بر درمان آن خلط گلو را نیز از بین می برد و عفونت های تنفسی را نیز بهبود می بخشد.

درمان خروپف با چای

متخصصان حوزه طب سنتی همیشه نوشیدن چای قبل از خواب را توصیه می کنند؛ این نوشیدنی علاوه بر تاثیر مثبتی که در رفع خستگی دارد، باعث درمان خروپف نیز می شود.

مهم نیست که از چه نوع چایی استفاده می کنید، چای سبز یا سیاه به یک اندازه در درمان خروپف تاثیر دارند.

این نوشیدنی سنتی، با خاصیت فراوانی که دارد، باعث از بین رفتن هرگونه خلط شده و گلو مسیر تنفس را باز و هموار می کند. در هنگام مصرف چای دقت کنید که میزان کافئین آن کم باشد تا در روند خوابتان تاثیر منفی نگذارد.

درمان خروپف با عصاره نعنا

نعنا با داشتن خاصیت ضد اسپاسمی و ضد التهابی، گزینه مناسبی برای درمان خروپف محسوب می شود. از چای نعنا، دمنوشی گرم تهیه کنید و قبل از خواب آن را بنوشید. همچنین می توانید مقداری از عصاره نعنا را با آب گرم و ولرم مخلوط کنید و روزانه، یک تا دولیوان از آن را نوش جان کنید.

غرغره روغن زنجبیل

چند قطره از روغن زنجبیل را با آب گرم یا ولرم مخلوط نموده و شب قبل از خواب آن را غرغره کنید. چنانچه این روش را چندین شب بصورت مکرر انجام دهید، نتیجه خوبی در بهبود خروپف خود می بینید.

روغن این گیاه سنتی، با خواص درمانی که دارد باعث می شود تا تمام گرفتگی ها در قسمت گلو و سینوس ها رفع شود و یک تنفس آرام و طبیعی را در هنگام خواب تجربه کنید.

دستگاه درمان خروپف

برای درمان خروپف دستگاه های مختلفی وجود دارد که پزشکان و متخصصان با توجه به شرایط بیمار، استفاده از آن را تجویز می کنند.

شاید بعضی از آنها نسبت به دیگری مزیت محسوسی داشته باشد. در هنگام استفاده از این دستگاه ها در درجه اول، سلامت بیمار در نظر می گیرند و بعد از آن به سایر جنبه های آن توجه می کنند.

در این بخش قصد داریم دو تا از دستگاه های رایجی که برای درمان خروپف استفاده می شود را نام ببریم و با مزایا و معایب آنها آشنا شویم.

دیوایس دهانی

اگر روش های درمانی قدیمی را تجربه کردید و نتیجه نگرفتید، نگران نباشید در این بخش قصد داریم تا یکی از مطمئن ترین و بی خطر ترین شیوه های درمانی را معرفی کنیم.

دیوایس دهانی، همان چیزی است که همه را شگفت زده کرده است. این دستگاه با ساختار منحصر بفردی که دارد، می تواند مسیر تنفس بیمار را باز نگهدارد و در طول خواب، اجازه دهد تا به سادگی نفس بکشد و وقفه ای در تنفس وی بوجود نیاید.

این دستگاه برای فعالیتش به برق نیاز ندارد و به سادگی در کیف یا جیبتان جا می شود. دیوایس دهانی با کارکرد مثبتی که دارد، باعث شده تا سایر روش های درمانی منسوخ شوند یا حداقل کمتر مورد استفاده قرار بگیرند.

دستگاه فشار هوا CPAP

دستگاه فشار هوا CPAP

بسیاری از متخصصان، به بیماران خود استفاده از دستگاه فشار هوا CPAP را پیشنهاد می دادند. این دستگاه با وجود کارکرد مثبتی که داشت، ولی در بسیاری از موارد، مشکلات دیگری را برای بیماران بوجود می آورد. هر چند این چنین دستگاه هایی دیگر قدیمی شده اند و آن استقبال گذشته را ندارند.

عوارض دستگاه فشار هوا CPAP

با توجه به شرایط بیمار در برخی موارد دستگاه فشار هوا CPAP تجویز می شود. به دلیل عوارضی که این دستگاه دارد، پزشکان کمتر آن را توصیه می کنند و بیشتر ترجیح می دهند تا روش های جایگزین مثل دیوایس دهانی که عوارضی ندارد و بسیار مفید است را تجویز کنند.

بیمارانی که از آن استفاده می کنند، در جریان دوره درمانی خود، متوجه خشکی دهان، سر درد، مزاحمت در خواب و عفونت می شوند. موارد خطرناک تر آن مثل تنگی نفس و بروز سکته قلبی ومغزی نیز در نتیجه استفاده از آن گزارش شده است.

درمان خروپف با لیزر

درمان خروپف با لیزر

تبلیغات زیادی در خصوص درمان خروپف توسط لیزر وجود دارد؛ ولی سوال اینجاست که آیا این تبلیغات واقعیت دارند و لیزر می تواند درمانی موثر و بدون عارضه برای بهبود خروپف باشد؟

مسلماً چیزی که در این مورد در فضای وب می بینیم به واقعیت نزدیک نیست؛ شاید درصد جزئی در بهبود خروپف داشته باشد، ولی نمی توان انتظار درمان کلی و دائمی را از آن داشت. طبق تحقیقات صورت گرفته، این روش توانسته فقط درصد خیلی کمی از مبتلایان به خروپف را درمان کند.

در ادامه برای روشن شدن قضیه، عوارض و دردسر های لیزر را بررسی می کنیم.

لیزر آپنه خواب را درمان نمی کند

بر خلاف دیوایس دهانی، لیزر درمانی هیچ تاثیری در بهبود آپنه خواب ندارد و فقط می تواند تا حدی صدای خروپف را کم کند.

در هنگام درمان خروپف، دو موضوع برای پزشکان اهمیت دارد، یکی اینکه مسیر جریان هوا را باز کنند تا دیگر هیچ انسدادی در مسیر وجود نداشته باشد و در مرحله دوم کم کردن صدای خروپف اهمیت پیدا می کند. مسلماً بهبود اکسیژن رسانی در اولویت قرار می گیرد.

لیزر درمانی خروپف چندین جلسه را در بر می گیرد

لیزر درمانی در یک یا دو جلسه خلاصه نمی شود و بایستی چندین مرتبه به پزشک مراجعه کنید تا درمان را انجام دهد.

طبیعتاً این جلسات هزینه کمی ندارند و شاید مجبور شوید چیزی بیشتر از بودجه ای که در نظر گرفتید را هزینه کنید. از طرفی این روش بدون درد سر نیست و با خونریزی و عوارض جانبی همراه است؛ اگر منطقی فکر کنیم استفاده از این روش، هیچ توجیهی ندارد.

درمان خروپف کودکان

درمان خروپف کودکان

امروزه خروپف کودکان نیز به عنوان یک معضل برای والدین شناخته می شود. اگر کمی جستجو کنیم، ریشه این عارضه را در تغذیه نامناسب و بیماری های مادر زادی می توانیم ببینیم.

  چاقی یکی از دلایل اصلی خروپف در کودکان است. درمان خروپف در کودکان را باید جدی گرفت، چون هرگونه سهل انگاری در این مورد باعث اختلال در سیستم عصبی و سوخت و ساز بدن می شود و در کل قلب و سلامتی او را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

با توجه به شرایط کودک، روش های درمانی مناسبی را برای وی تجویز می کنند.

تغییر سبک تغذیه کودک

در بسیاری از موارد چاقی و اضافه وزن از دلایل اصلی خروپف در کودکان شمرده می شود. والدین در زمینه تغذیه کودک دقت نمی کنند و گمان دارند که هرچقدر از مواد پر کالری به کودک خود بدهند، به همان میزان نیز به سلامتی او کمک می کنند.

در صورتی که اینطور نیست و کالری بیش از اندازه چاقی و خروپف و سایر مشکلات و اختلالات را برای کودک به بار می آورد. ورزش تا حد زیادی به کاهش وزن کودک کمک می کند و در کوتاه مدت خروپف وی را نیز درمان می کند.

جراحی لوزه کودک

چنانچه تغییر رژیم غذایی و سایر روش های خانگی جواب نداد، بایستی به پزشک متخصص مراجعه شود. اگر پزشک تشخیص دهد که مشکل در قسمت لوزه ها است، جراحی را در دستور کار خود قرار می دهد.

شاید از خودتان بپرسید که لوزه ها چه نقشی در خروپف کردن کودک دارند! باید این موضوع را خاطر نشان بسازیم که لوزه ها در قسمت سقف دهان و در پشت کام قرار دارند،جایی که دهان به بینی وصل می شود. عفونت های مزمن در گلو، متعاقباً موجب التهاب در قسمت لوزه ها می شود.

بعضی از کودکان بصورت مادر زادی با لوزه های بزرگ به دنیا می آیند؛ این لوزه ها مانع از عبور جریان هوا می شود و در هنگام خواب، کودک را دچار وقفه های تنفسی می کند. با جراجی این لوزه ها، دیگر خیال کودک و والدینش از این بابت راحت می شود.

درمان خروپف زنان

خروپف اختلالی شایع در بین بانوان است. متاسفانه جامعه درگیر کلیشه های جنسیتی نادرست شده و گمان می کند که زنان باید حتماً آرام، همیشه زیبا، مودب و آراسته باشند.

این موضوع به حوزه سلامت نیز راه پیدا کرده است؛ بیشتر افراد انتظار خروپف در میان زنان را ندارند و بانویی که از این مشکل خود صحبت می کند، با تعجب دیگران مواجه می شود.

انسداد تنفسی، چاقی، بارداری و مسائل از این قبیل باعث خروپف زنان می شود. خروپف ناشی از چاقی و بارداری را می توانید با روش های خانگی درمان کنید، چنانچه این عارضه دلایل دیگری داشته باشد باید به پزشک مراجعه شود.

علل بروز بی خوابی

درمان خروپف با جدید ترین روش؛ بدون جراحی و درد

همانطور که اشاره شد خروپف گاها خود فرد را هم از خواب بیدار می کند. اگر این اتفاق در طول شب به کرات بیوفتد فرد نمی تواند خواب کافی داشته باشد و به بی خوابی دچار می شود. احساس این که خواب ناکافی دارید یا کیفیت آن برای شما کم است به بی خوابی تعبیر می شود.

دلایل بی خوابی می تواند مختلف باشد. خواب آرام زمانی محقق می شود که مشکل راه رفتن در خواب یا از خواب پریدن وجود نداشته باشد. از قدیم گفته اند خواب برای آرامش جسم است اما امروزه با توجه به مشغله های فکری، بی خوابی زیاد شده است. سن زیاد یکی از شایع ترین دلایل بی خوابی است. عوامل بی خوابی نظیر:

  • افسردگی
  • ساعت های کاری شبانه
  • سفر با هواپیماها
  • اضطراب و استرس
  • حجم کاری بالا
  • نگران بودن
  • اتفاقات غم انگیز
  • هیجانات زیاد
  • مصرف کافئین، الکل یا مواد مخدر و انرژی زا
  • داروها
  • قرار داشتن در نور
  • اتاق خواب نامناسب برای استراحت و خواب
  • فعالیت های فکری
  • بیماری های گوارشی
  • یائسگی در زنان
  • سندرم عضو بی قرار
  • اختلالات جسمی و روانی
  • تیروئید پرکار

برای درمان بیخوابی باید به این نکته توجه کرد که برخی بی خوابی ها به عواملی بستگی دارند که دائمی نیستند. مثلا بی خوابی بخاطر سفر با هواپیما موقتی است و بعد از بازگشت به محل قبلی یا خواب در یک جای مناسب پس از پرواز حل می شود. اما برخی بی خوابی ها مستمر هستند و باید درمان شوند.

اگر شما می خواهید بی خوابی خود را درمان کنید به هیچ عنوان به سراغ داروهای خواب آور نروید. اگر ساکن شهر تهران هستید در قدم اول به متخصص اختلالات خواب در تهران مراجعه کنید تا بهترین روش ها را برای شما در نظر بگیرد. این کار بهترین اقدام برای درمان بیخوابی است. در زیر به روش های درمانی بی خوابی اشاره می کنیم.

علل بروز و درمان آپنه خواب

آپنه خواب یا آپنه انسدادی خواب یکی از دلایلی است که خروپف اتفاق می افتد. آپنه یعنی مسدود شدن مجاری هوا که یک اختلال محسوب شده و خطرناک است. به این جهت آپنه خطرساز است که خروپف شدید و دائمی دارد. در آپنه خواب در واقع فرد برای مدت خیلی کوتاه تنفس نمی کند. برای تشخیص آپنه از تست خواب در آزمایشگاه استفاده می کنند و با این روش به راحتی قابل تشخیص است.

مشکلاتی که آپنه خواب برای انسان دارد بسیار خطرناک است. احتمال سکته مغزی و قلبی، کاهش تمایلات جنسی، کاش تمرکز فرد، نارسایی های ریوی و قلبی، خواب آلودگی دائمی و فشار خون بالا از اتفاقاتی است که بخاطر آپنه خواب بوجود می آید.

انواع آپنه خواب

آپنه خواب دو نوع است. یکی آپنه انسدادی خواب و دیگری آپنه مرکزی خواب است. گاهی در برخی افراد و مخصوصا افراد مسن هردوی این آپنه وجود دارد که به آن آپنه ترکیبی می گویند.

آپنه مرکزی خواب

ساقه مغز انسان وظیفه تنفس را عهده دار است. حال در نظر بگیرید که مغز دستور تنفس را به عضلات ارسال نکند. در واقع مغز مختل شده است و تنفس منظم در خواب را مختل می کند. با این کار عضلات نفس نمی کشند و بدن را مجبور به تنفس نمی کنند. در واقع از مرکز بدن که مغز است دستوری صادر نمی شود و این باعث می شود تا در خواب فرد نتواند نفس بکشد. این بیماری در افراد مسن و بالای 56 سال بیشتر وجود دارد.

عوامل ایجاد آپنه مرکزی خواب: سن بالا، مرد بودن، نارسایی های احتقانی قلبی، تیروئید کم کار، بیماریهای عصبی نظیر پارکینسون، بیماری آلزایمر و صدمات به مغز است. گاهی نیز این بیماری هیچ عامل قبلی ای ندارد و به یکباره فرد دچار می شود.

آپنه انسدادی خواب

آپنه انسدادی خواب همانطور که اشاره شد به انسداد مسیر هوا مربوط است. علت آن نیز ناقص بودن مجاری تنفسی است که باعث می شود تا بدن نتواند به درسی نفس بکشد. به گفته متخصصان عضلات گلو با ضعف خود باعث این مشکل می شوند و تنفس بصورت موقت قطع می شود. آپنه میزان جریان اکسیژن را در بدن کاهش می دهد و قلب نامنظم عمل می کند. علل بروز آپنه همان شل یا ضعیف بودن عضلات گلو است که باعث خروپف نیز می شود.

اگر می خواهید بدانید که شما آپنه خواب دارید این چند نکته را به خاطر بسپارید. احساس خستگی در طول روز، احساس خفگی در خواب یا خروپف با صدای بلند می تواند دلایلی برای آپنه باشد اما برای تشخیص  و درمان آپنه خواب حتما به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه گیری

همانطور که در بالا اشاره شد، خروپف قابل درمان است. برای آن که بتوان براحتی از شر خروپف خلاص شد باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. متخصص خروپف در تهران می تواند با مشاوره به شما بهترین روش های درمانی را پیشنهاد دهد تا با کمترین هزینه بهترین نتیجه را دریافت کنید.

در کلینیک خواب اورا اسلیپ با دکتر فریبا معینی پور در کنار شما هستیم تا با روش های غیر جراحی و استفاده از دیوایس دهانی خروپف شما را درمان کنیم تا خواب خوب و راحی داشته باشید.

سوالات متداول : 

آیا خروپف قابل درمان است ؟

بله، خروپف عوامل زیادی دارد و در برخی موارد موجب آزار سایرین است. همچنین ممکن است یک مشکل حاد باشد که با مراجعه به پزشک می توان به راحتی آن را درمان کرد.

آیا اسپری بینی خروپف را درمان می کند؟

اگر شما قبل از مصرف اسپری از طریق بینی بدرستی تنفس می کنید و علت خروپف شما انسداد بینی نیست ، این اسپری ها، خروپف شما را معالجه نخواهند کرد.

آیا خروپف ژنتیکی و ارثی است؟

هیچ ژنی با نام “خروپف” وجود ندارد ، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد خروپف پیوند ژنتیکی دارد. برخی از ویژگی ها مثل سوراخ بینی کوچک ، چانه به سمت عقب ، فک کوچک ، راه تنفسی باریک ، زبان بزرگ ، کام نرم بزرگ ، تمایل به افزایش وزن و … را می توان از والدین به ارث برد که مانند آنها خروپف کنیم.

خروپف چطور باعث بی خوابی می شود؟

معمولا خروپف اگر به صورت دائمی باشد فرد را در شب چندین بار بیدار می کند. این بیدار شدن و دوباره به خواب رفتن از ساعات خواب می کاهد و باعث می شود تا فرد کم کم به بی خوابی دچار شود.

با چه روش های خانگی می توان خروپف را کاهش داد؟

استفاده نکردن از داروهای مسکن، به پهلو خوابیدن، ورزش کردن و کاهش وزن، دور کردن موارد آلرژی زا، مراجعه به پزشک متخصص و استفاده از دیوایس دهانی که از جدید ترین روش هاست

بهترین درمان پزشکی خروپف کدام است؟

بهترین درمان که بصورت دائمی کارساز است استفاده از دیوایس دهانی می باشد که خطر عمل جراحی هایی را که امکان بازگشت بیماری در آنها وجود دارد را ندارد

آیا خروپف را بصورت دائمی می توان درمان کرد؟

بله خوشبختانه با پیشرفت های صورت گرفته، این اختلال بصورت دائمی قابل درمان است.

دلیل اصلی ایجاد خروپف چیست؟

عضلات گلو در هنگام خواب به سمت پایین شل می شوند و مسیر عبور هوا را تنگ می کنند. هوا تلاش می کند تا از این مسیر تنگ عبور کند. در نتیجه عبور هوا، ارتعاش در این عضلات صورت می گیرد و صدای خروپف را ایجاد می کند. البته در بعضی از افراد گوشت اضافه در بینی و مشکل سینوزیت، دلیل اصلی خروپف شمرده می شود.

آیا لیزر آپنه خواب را درمان می کند؟

خیر لیزر درمان مناسبی برای آپنه خواب نیست. این روش فقط قادر است تا صدای خروپف را تا حدودی از بین ببرد؛ ولی در زمینه درمان آپنه خواب و انسداد تنفسی هیچ تاثیر مثبتی نمی گذارد.

در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید
سوالات متداول

تماس با ما

  • تلفن : 02126659154
  • همراه : 09051207129
  • آدرس : تهران ، گيشا ، پيروزی غربی (عليالی) ، پلاك 77 ، طبقه 4