آیا باینورال بیت به خواب کمک می کند و چه عوارضی دارد

آیا باینورال بیت به خواب کمک می کند و چه عوارضی دارد

شاید مدیتیشن را دنبال می کنید، یا شاید به یک پادکست یا موسیقی آرام گوش می دهید. یکی دیگر ازروش های ممکن  گوش دادن به باینورال بیت هنگام خوابیدن است.

باینورال بیت یک ژانر موسیقی نیستند. آنها یک پدیده شنوایی هستند که توسط مغز شما در پاسخ به شنیدن صداهای خاص در هر گوش ایجاد می شود. تحقیقات اولیه در مورد درمان تجربی نشان می دهد که گوش دادن باینورال بیت می تواند احساس اضطراب را کاهش دهد و توانایی شما را برای به خواب رفتن بهبود بخشد.

مشکل در به خواب رفتن یا خواب ماندن از علائم رایج بی خوابی است. این اختلال خواب علل احتمالی زیادی دارد، مانند استرس و اختلالات سلامت روان، عادات خواب و سبک زندگی و برخی داروها.

تکنیک‌های رایج برای تسکین علائم بی‌خوابی شامل بهبود بهداشت خواب و ایجاد برنامه‌هایی برای آرامش قبل از خواب است. برای برخی، گوش دادن باینورال بیت کمک کننده و آرامش بخش است.

باینورال بیت چیست؟

باینورال بیت ، درک صدایی است که توسط مغز شما ایجاد می شود. اگر به دو آهنگ گوش دهید، هرکدام با فرکانس متفاوت و هرکدام در گوش متفاوت، مغز شما صدای دیگری ایجاد می کند که می توانید بشنوید. این آهنگ سوم باینورال بیت نامیده می شود. شما آن را در اختلاف فرکانس بین دو صدا می شنوید.

به عنوان مثال، اگر به یک صدا با فرکانس 300 هرتز (هرتز) و صدای دیگر با فرکانس 310 هرتز گوش دهید، باینورال بیتی که می شنوید 10 هرتز است. اگر فرکانس هر صدا در گوش شما کمتر از 1000 هرتز باشد و تفاوت بین دو صدا کمتر از 35 هرتز باشد، باینورال بیت شنیده می شود.

آیا باینورال بیت به خواب کمک می کند و چه عوارضی دارد

باینورال بیت چگونه کار می کنند؟

وقتی هر گوش صدایی را با فرکانس کمی متفاوت می شنود، مغز شما سعی می کند با ایجاد ادراک صدای سوم آن را جبران کند. این ایجاد صدای سوم توسط همان بخشی از مغز ایجاد می شود که به شما کمک می کند مکان صدا را تعیین کنید. برای شنیدن باینورال بیت ، باید صدایی در هر گوش داشته باشید.

وقتی باینورال بیت در یک دوره زمانی ثابت می شوند، می توانند با امواج مغزی شما هماهنگ شوند. در نتیجه، باینورال بیت می توانند فعالیت امواج مغزی و همچنین سطح هشیاری شما را تغییر دهند.

باینورال بیت چه کاری می توانند انجام دهند؟

باینورال بیت را می توان در فرکانس های مختلف ایجاد کرد. هر فرکانس با نتایجی مرتبط است که با سطوح مختلف فعالیت امواج مغزی مطابقت دارد.

الگوی گاما((γ  :امواج گاما بالاترین فرکانس فعالیت مغزی بین 30 هرتز و 50 هرتز 5 است. این نوع فعالیت مغز با هوشیاری، تمرکز و حل مسئله مرتبط است. یک مطالعه کوچک نشان داد که افرادی که به باینورال بیت با فرکانس گامای 40 هرتز گوش می‌دهند، حافظه، شناخت و حتی خلق و خوی بهبود یافته‌ای را تجربه کردند.

الگوی بتا (β ) :امواج بتا بین 13 تا 30 هرتز است. این امواج در مغز با یک ذهن فعال و هوشیار مرتبط هستند. سطوح بالاتر امواج بتا نیز با اضطراب مرتبط است. نشان داده شده است که گوش دادن به باینورال بیت در الگوی موج بتا باعث بهبود خلق و خو و عملکرد کار می شود. تحقیقات دیگر نشان داده است که گوش دادن باینورال بیت در 15 هرتز حافظه و دقت را بهبود می بخشد.

الگوی آلفا (: (α امواج آلفا بین 8 هرتز تا 13 هرتز، نشان دهنده ذهنی آرام و آرام است. تحقیقات نشان می دهد که تحریک باینورال بیت در محدوده آلفا می تواند خلاقیت را در برخی شنوندگان افزایش دهد.

الگوی تتا (θ  ): در مرحله اول خواب، که سبک ترین مرحله خواب است، مغز شما امواج تتا را با فرکانس بین 4 تا 8 هرتز تولید می کند. امواج تتا نیز با خواب آلودگی و مدیتیشن همراه است. مطالعات نشان می دهد که گوش دادن به باینورال بیت با فرکانس 6 هرتز می تواند حالت مراقبه را القا کند.

الگوی دلتا (δ  ( : کندترین امواج مغزی امواج دلتا هستند. فرکانس این امواج بین 0.5 هرتز تا 4 هرتز است. با انتقال به مراحل خواب عمیق تر، مغز شما از امواج تتا به امواج دلتا تغییر می کند. خواب دیدن ممکن است رخ دهد. گوش دادن به باینورال بیت در فرکانس دلتا می تواند به خواب شما کمک کند.

آیا باینورال بیت به خواب کمک می کند و چه عوارضی دارد

آیا باینورال بیت می تواند کمک کند بهتر بخوابید؟

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که باینورال بیت می‌توانند به خواب بهتر کمک کنند. مطالعه ای با استفاده از ضربان های دو گوش در فرکانس دلتا 3 هرتز نشان داد که این ضربان ها باعث ایجاد فعالیت دلتا در مغز می شوند. در نتیجه، استفاده از باینورال بیت خواب مرحله سوم را طولانی تر کرد. خواب مرحله سوم خواب عمیق است و برای احساس شادابی در صبح مهم است.

مطالعات دیگر پتانسیل باینورال بیت برای خواب بهتر را نشان می دهد. در مطالعه بازیکنان فوتبالی که به باینورال بیت از 2 هرتز تا 8 هرتز گوش می‌دادند، بازیکنان بهبود کیفیت خواب 12، خواب‌آلودگی کمتر و افزایش سهولت بیدار شدن را گزارش کردند. باینورال بیت نیز می‌توانند به کاهش اضطراب کمک کنند، که می‌تواند منجر به بهبود خواب شود.

از سوی دیگر، برخی از محققان استدلال کرده‌اند که شواهد کافی مبنی بر ارتباط باینورال بیت با کاهش اضطراب یا بهبود خواب وجود ندارد. تحقیقات بیشتری در مورد باینورال بیت ، به ویژه اثرات آن بر خواب، باید انجام شود.

چگونه از باینورال بیت استفاده کنم؟

اگر تصمیم دارید از باینورال بیت به امید بهبود خواب استفاده کنید، تعداد زیادی آهنگ باینورال بیت به صورت آنلاین موجود است. همچنین می‌توانید سی‌دی یا فایل‌های صوتی آن را خریداری کنید. اغلب اوقات، این آهنگ‌ها دارای نویز سفید یا صداهای ملایم دیگری هستند که به شما کمک می‌کنند آرام شوید. آهنگ‌هایی را انتخاب کنید که برای خواب طراحی شده‌اند، که معمولاً در فرکانس‌های تتا یا دلتا هستند.

طول آهنگ های باینورال بیت متفاوت است. ممکن است لازم باشد چندین بار گوش دادن را آزمایش کنید تا مشخص کنید چه مدت از یک آهنگ برای ایجاد خواب آلودگی نیاز دارید.

هنگام گوش دادن به باینورال بیت ، مطمئن شوید که صدا وارد هر گوش می شود. می‌توانید از هدفون یا هدفون استفاده کنید، هر کدام راحت‌تر است. اگر صدای یک گوش را از دست بدهید، ضربان های دو گوش که به طور مستقل توسط مغز ایجاد می شود را نخواهید شنید.

آیا استفاده از باینورال بیت عوارض جانبی دارد؟

در حال حاضر، تنها چند عارضه جانبی منفی استفاده از آن گزارش شده است. برخی از شنوندگان هنگام گوش دادن به ضربات، تحریک پذیری یا ناامیدی را گزارش می دهند. برای جلوگیری از این ناراحتی، محققان آهنگ هایی با صداهای اضافی مانند نویز سفید را پیشنهاد می کنند.

علاوه بر این، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدای 85 دسی بل یا بالاتر 14 می تواند منجر به کاهش شنوایی شود. نمونه هایی از صداهای روزمره در آن سطح یا بالاتر عبارتند از: موتور سیکلت، کنسرت، رویدادهای ورزشی، و گوش دادن به موسیقی با صدای کامل از طریق هدفون. همانطور که به باینورال بیت گوش می دهید، مطمئن شوید که صدا خیلی زیاد نباشد.

کلام آخر :

اگر در یه خواب رفتن یا در خواب ماندن مشکل دارید قبل از هر کاری بهتر است با یک متخصص خواب مشورت کنید تا بهترین درمان اختلالات خواب را برای شما در نظر بگیرد.

ما در مرکز خواب اورا اسلیپ همراه با دکتر فریبا معینی پور در کنار شما هستیم تا انواع مشکلات خواب را شناسایی و درمان کنیم. درمان بی خوابی، درمان خروپف و درمان آپنه خواب همیشه جز دغدغه های اصلی مراجعه کنندگان ما هستند که در این مرکز برای درمان از روش های جدید، غیر جراحی و بدون درد استفاده می کنیم.

برای دریافت نوبت و مشاوره تلفنی با ما تماس بگیرید

منبع : sleepfoundation

بیشتر بخوانید :

چیکار کنیم خوابمان ببرد روش های کاربردی برای خواب رفتن

چگونه سریع به خواب برویم؛ 20 نکته ساده برای اینکه سریع بخوابید

چگونه خواب خود را تنظیم کنیم و یک روتین خواب منظم ایجاد کنیم

رابطه مدیتیشن و کمک به بی خوابی؛ 3 تمرین مدیتیشن